Pro zákazníky pečeme mnoho druhů výrobků z jednotlivých výrobních skupin - pekařských, cukrářských a cukrářských trvanlivých. Každá výrobní skupina má své zákonitosti, proto byla výroba rozmístěna do tří výrobních provozů, které jsou dnes soustředěny na jediné místo - do Klatov, sídla společnosti. Ve fotogalerii nebo na videu můžete nahlédnout pod pokličku pečení chleba, přípravy zákusků nebo pečení našich lineckých rohlíčků...
Pokračujeme v tradici pečení chleba z žitného kvasu.
Naším nejprodávanějším chlebem je Konzumní chléb pšeničnožitný 1200g. Chléb připravujeme z klasického žitného kvasu, do vyzrálého kvasu se dávkuje předepsané množství vody, mouky, kmínu a soli a zhotovuje se těsto. Po vykynutí se těsto dělí na automatickém stroji a formuje do tvaru šišek (vek) a vkládá se do moukou poprášených ošatek. V ošatkách těsto kyne. Po vykynutí se chleby sázejí do pece a po upečení se chléb vlaží vodou, aby měl krásně lesklou kůrku. Po dopravníkovém pásu putují bochníky z pece do expedice, kde jej expedienti skládají do přepravek a chléb je v tuto chvíli připraven k expedici k našim zákazníkům. Celý proces výroby chleba je plně automatizován a řízen počítačem. Za hodinu upečeme 1000 bochníků chleba. Rozvážková auta dopravují chléb a ostatní pečivo po celém regionu Klatovska, Sušicka, Domažlicka a Plzeňska.
Ochutnejte i Vy náš chléb z tradičního kvasu.… a Váš stůl zavoní.
Jemné a celozrnné pečivo je vyráběno z podstatné části klasickým ručním tvarováním a plněním...